Skip to the content

Kompleks integration

Med den rette portal kan virksomheder opnå mere enkle og gennemsigtige processer - uden at det bliver på bekostning af slutresultatet.

Integration er ofte det mest undervurderede element i et webprojekt. Data skal jo blot flytte fra A til B. I vores verden er integration meget mere end blot at flytte data fra et kilde system til et destinationssystem. Når man integrerer til et ERP system oplever vi typisk en masse udfordringer. Disse kan fx være:

  • Datagrundlaget er ikke komplet
  • Datagrundlaget er registreret i tekstfelter i ERP systemet og kan ikke bruges til fx filtrering på en webshop
  • Den ønskede funktionalitet på webløsningen kan ikke honoreres, da forretningslogikken ikke er understøttet i ERP systemet
  • ERP systemet svarer ikke hurtig nok ift. at vise realtidsdata
  • Man har ikke forholdt sig hvilke data der skal vedligeholdes i hhv. ERP og webløsning
  • Data som ændres i webløsningen, kan ikke håndteres når det replikeres retur til ERP systemet

Integration er og vil nok altid være kompleks. Vi har mødt mange obskure systemer, men har med vores mange år I ERP branchen opbygget en bred erfaring med integrationer til mange forskellige ERP, CRM, database eller PIM systemer.

Design og integration hænger sammen

Integration er fundamentet i mange af de løsninger vi bygger til vores kunder. Vi anbefaler altid at man påbegynder integrationen så tidligt som muligt i et webprojekt, da vi har brug for at se reelle data i webløsningen, da det kan konflikte med design og frontendudviklingen. Et design kan fungere godt uden data, men i det øjeblik vi får data i webløsningen, ser vi ofte at designet "springer i luften" og vi skal retænke UX'en i designet. Når vi designer kigger vi derfor altid ind i data. Eksempelvis tager vi stikprøver på hvor langt et varenavn kan være, hvor mange karakterer produkternes egenskaber/features er, da det vil påvirke et filter på en produktliste.