Skip to the content

Telefonen som betalingsmiddel på webshops

 

DIBS Payment services, nordens største udbyder af online betalingsløsninger har netop åbnet op for den nye betalingsløsning til webshops, MobilePay Online. Vi har taget et kig på markedet for at se hvilke konkurrenter der vil kunne udfordre DIBS i Danmark og hvordan disse løsninger differentierer sig fra MobilePay Online.

 

PayPal, Google Wallet, Paii og ApplePay

70% af alle online transaktioner i Danmark kører igennem DIBS, men konkurrenterne er på vej.

PayPal, Google Wallet, Paii og senest ApplePay er blot et udvalg af en række forskellige tjenester, hvor der registreres et kreditkort, til at betale vores varer på nettet, på et website eller en App.

Med PayPal er kreditkortet registreret til en website og hvis webshoppen understøtter PayPal til betaling, logger vi blot ind i PayPal via webshoppen og vupti, så er varen betalt. Nemt!

På det danske marked er ApplePay på nuværende tidspunkt ikke en konkurrent til MobilePay Online, da webshops endnu ikke understøtter betaling gennem Apples betalingsløsning. Men det bliver spændende at følge udviklingen og se hvor udbredt ApplePay bliver blandt retailere, altså hvor mange webshops der reelt set vil understøtte betaling via en lignende Apple-løsning.

Google Wallet understøtter på samme vis kun kontooverførsler google konti imellem, samt betalinger gennem apps med produktet Instant Buy, som endnu kun har begrænset brug. Google Wallet giver samtidig brugerne mulighed for at opbevare gavekort på kontoen.

Paii, som er udviklet af 4 af de største teleselskaber i danmark, blev lanceret i 2014 men teleselskaberne måtte allerede senere på året sande at det blev en udfordring der var for stor at gabe over. Derfor blev løsningen overtaget af Swipp, som er MobilePay Onlines nuværende største konkurrent på det danske marked.

Både Swipp og MobilePay Online er betalingsmetoder der kører gennem mobile apps til betaling af varer på nettet. Hvorimod en løsning som PayPal kræver login til en konto via webshoppen, skal man med MobilePay Online blot gå ind i appen og godkende betalingen – om muligt endnu nemmere!

Bagom løsningerne ligger der den forskel at Swipp er baseret på kontooverførsler fra køberens konto til den konto der er registreret til webshoppen, hvor MobilePay Online er en decideret betalingstransaktion via DIBS der kræver en aftale med en kortindløser, men brugeren vil dog ikke kunne mærke forskellen.

 

MobilePay Online og Swipp må kæmpe om 1. pladsen

Herhjemme sidder PayPal kun på 4% af de danske online transaktioner og de danske forbrugere har ikke den samme tillid til PayPal, som de har til DIBS. Derfor ser jeg ikke at PayPal skulle blive den store konkurrent til DIBS. – i USA er det i øvrigt omvendt!

I kampen om markedet giver MobilePays danske oprindelse et enormt forspring på det danske marked. Også i forhold til en fremtidig løsning Apple måtte bringe til markedet.

Selvom Swipp allerede er på markedet med en løsning der tilbyder mobil betaling på webshops, har det endnu ikke vundet indpas på de danske shops. Men dette er også kun begyndelsen. Meget få webshops tilbyder betaling gennem mobil apps på nuværende tidspunkt, men jeg tipper at med DIBS’ og Danske Banks nye løsning, MobilePay Online, bliver det noget vi kommer til at se meget på webshops fremover, da det giver convenience til kunden på et helt nyt niveau.

Tilmed har MobilePay allerede etableret sig med et godt ry og benyttes på nuværende tidspunkt af knap 2 mio brugere i Danmark – og vi skal heller ikke glemme at ca. 70% af alle online transaktioner kører igennem DIBS’ online betalingsgateway som det ser ud nu.

 

MobilePay er kommet for at blive og vi er tæt på en ret brugervenlig og “konverteringspotent” løsning!

Jeg er derfor ikke i tvivl om at denne måde at betale på kommer til at vælte betalingsbranchen. Det har aldrig været nemmere at betale for sine varer online og MobilePay brandet har enorm stor tillid blandt forbrugere, qua den store succes MobilePay allerede har fået!

Om forfatteren

Tobias Høst

Tobias Høst

Tobias Høst har arbejdet i software og ERP branchen siden 2001. Tobias tegner virksomheden som direktør sammen med de tre øvrige partnere, Ulrik, Thomas og Mikkel. Tobias rådgiver og styrer 1st Webs kunder trygt igennem den digitale jungler. Tobias afholder workshops og er en af virksomhedens fire projektledere.

I privaten nyder Tobias ofte en god koncert iført en kold fadøl. Tobias bor i Aarhus med sin kæreste Nanna og har nummer to arving på vej til sommer.