Skip to the content

Sådan optimerer du dit mobile website

 

Google har offentliggjort at fra 21. april 2015, vil mobilvenlige website blive belønnet med bedre ranking i søgeresultatlisten. Dette betyder at mange virksomheder skal optimere deres websites.

Hvordan kan man som virksomhed tilpasse sig Googles nye søge algortime?
Her er en sammenfatning af Googles egne råd:
Test om dit website er mobilvenligt
Google tilbyder en test, der på baggrund af en analyse af din URL, på få sekunder kan give dig et overordnet overblik over hvor mobilvenligt dit website er.
Du finder Googles testværktøj her: Test af mobilvenlighed.
Gør det nemt for brugeren
Først og fremmest skal et mobilt website være nemt at bruge.
For at udvikle det mest brugervenlige mobile website, er det vigtigt at designe websitet sådan at brugeren kan udføre de mest almindelige opgaver på en så simpel måde som muligt, det kan man blandt andet opnå ved at reducere indholdet.
Desktopversionen af et website er ofte svær og uoverskuelig at læse på mobile enheder grundet for meget indhold, det er derfor vigtigt at udvælge den meste relevante tekst, og de mest relevante funktioner.
En måde at optimere brugervenligheden på, er at bruge responsivt design.


Responsivt design


Et responsivt webdesign er et design som ikke kun tilpasser sig brugerens skærm eller enhed, men også tilføjer eller fjerner indhold, afhængigt af brugerens skærmbredde. Med et responsivt design har man altså et enkelt site, som tilpasser sig til den enkelte enhed.
Der er flere fordele ved at bruge responsivt design. Først og fremmest fungerer sitet lige godt, uanset hvilket enhed man er online fra. Samtidig bliver det lettere for brugeren at navigere rundt på websitet. Det kan resultere i flere brugere, og dermed højere konverteringsrate.
Billedet nedenfor demonstrerer hvordan responsivt design fungerer.

Om forfatteren

Tobias Høst

Tobias Høst

Tobias Høst har arbejdet i software og ERP branchen siden 2001. Tobias tegner virksomheden som direktør sammen med de tre øvrige partnere, Ulrik, Thomas og Mikkel. Tobias rådgiver og styrer 1st Webs kunder trygt igennem den digitale jungler. Tobias afholder workshops og er en af virksomhedens fire projektledere.

I privaten nyder Tobias ofte en god koncert iført en kold fadøl. Tobias bor i Aarhus med sin kæreste Nanna og har nummer to arving på vej til sommer.