Skip to the content

MobilePay – Nu til webshops

 

DIBS Payment Services, som står bag MobilePay app’en i samarbejde med Danske Bank, er nu klar med MobilePay til webshops, kaldt MobilePay Online. Dette betyder at vi nu ikke længere skal have kreditkortet op af lommen, for at betale vores varer online. Smart!
MobilePay Online skal nemlig gøre det muligt for webshops at tilbyde online betaling via den popluære MobilePay app. Målet er, ifølge DIBS, at udbrede betalingsmuligheden til alle webshops med en DIBS aftale.

DIBS, som er nordens største udbyder af online betaling, og Danske Bank har haft løsningen kørende på forsøgsbasis i udvalgte webshops, og den skulle efter sigende fungere upåklageligt.

Det nye er i øvrigt at MobilePay er blevet udvidet til at kunne registrere flere kort på samme konto. Det gør det muligt for brugerne også at tilknytte et Master- eller Visakort til deres MobilePay konto. Årsagen er, at den nye betalingsmetode i første omgang vil kræve et internationalt betalingskort tilknyttet kontoen.

 

Konkurrencen på det danske marked

MobilePay Onlines eneste egentlige konkurrent på det danske marked er Swipp.
Swipp opkøbte i sidste kvartal af 2014 betalingsmetoden Paii, som er udviklet af 4 af de største teleselskaber i Danmark. Med Paii indbetaler brugeren penge på en særskilt konto hvorfra køb på webshops og i apps, betales. Paii giver kunden mulighed for automatisk optankning, dog er beløbsgrænsen på køb 7500,-, lavere end MobilePay Online, der ikke indeholder nogen beløbsgrænse.
Både Swipp og MobilePay Online er betalingsmetoder der kører gennem mobile apps til betaling af varer på nettet. Kunden går blot ind i app’en og godkender betalingen – kan det blive nemmere?
Bagom løsningerne ligger der den forskel at Swipp er baseret på kontooverførsler fra køberens konto til den konto der er registreret til webshoppen, hvor MobilePay Online er en decideret betalingstransaktion via DIBS som kræver en aftale med en kortindløser, men brugeren vil ikke kunne mærke forskellen.

Selvom Swipps og Paiis online betalingsmetode tilbydes på markedet, har det endnu ikke vundet indpas på de danske webshops. Men, dette er også kun begyndelsen.
Meget få webshops tilbyder betaling gennem mobil apps på nuværende tidspunkt, men jeg tipper at med DIBS’ og Danske Banks nye løsning, bliver det noget vi kommer til at se meget på webshops fremover, da det giver convenience til kunden på et helt nyt niveau.

 

Hvad er konklusionen?

DIBS kommer på markedet med deres løsning på et godt tidspunkt og hvis de lykkes med at få flere kortindløsere med på vognen, (På nuværende tidspunkt har Danske Bank indgået aftale med DIBS og Teller) vil de kunne få sig en solid plads på markedet, som jeg vil mene er modent til denne form for betalingsløsning. Hvis DIBS mål skulle lykkes – at udbrede MobilePay Online til alle webshops med en DIBS-aftale er kundegrundlaget i Skandinavien på ca. 15.000 webshops (DIBS aftaler).

Løsningen har release i første kvartal af 2015 – så det ligger lige rundt om hjørnet!

Om forfatteren

Tobias Høst

Tobias Høst

Tobias Høst har arbejdet i software og ERP branchen siden 2001. Tobias tegner virksomheden som direktør sammen med de tre øvrige partnere, Ulrik, Thomas og Mikkel. Tobias rådgiver og styrer 1st Webs kunder trygt igennem den digitale jungler. Tobias afholder workshops og er en af virksomhedens fire projektledere.

I privaten nyder Tobias ofte en god koncert iført en kold fadøl. Tobias bor i Aarhus med sin kæreste Nanna og har nummer to arving på vej til sommer.