Skip to the content

Google tilføjer ‘KØB’ knap direkte på søgeresultatet

 

Google kan snart udgøre en trussel mod Amazon og eBay, hvis Internettets søgegigant, som rygterne lyder, indfører en ‘Køb’ knap på listen over søgeresultater.

Ifølge Wall Street Journal vil Google introducere en ‘Køb’ knap der giver brugerne mulighed for at handle direkte fra søgeresultatet på deres website. ‘Køb’ knappen vil blive vist i forbindelse med sponsorerede søgeresultater, hvor brugeren vil blive videresendt til en separat produktside når de klikker på knappen. På denne side vil det være muligt at personliggøre ordrer, og derefter gennemføre købet.
Det nye tiltag kan have stort potentiale for Google, og hvis de vælger at indføre det kan det forbedre deres position mod blandt andre Amazon og eBay betydeligt. Google har i en længere periode arbejdet for at forbedre deres position, ved blandt andet at tilføje produktsider med anmeldelser, specifikationer og priser. Hvis knappen bliver en realitet, vil Google for alvor indtræde på markedet for e-handel og kan ændre markedet som vi kender det i dag.
I første omgang forlyder det at den nye ‘Køb’ knap kun vil være tilgængelig for mobile enheder.
Det nye tiltag fra søgegiganten betyder selvfølgelig ikke at du skal droppe din webshop, da det kan være risikabelt at lægge kontrollen over på andres platforme, men det vil åbne op for større global konkurrence.
Desuden vil man være underlagt de rammer Google præsenterer hvis man vælger at benytte sig af deres salgskanal, hvilke ikke nødvendigvis vil stemme overens med virksomhedens brand og strategi.
Samtidig vil det tage tid for Google at opbygge en kundekreds til den nye funktion, da folk ikke er vant til at handle hos Google, og da loyaliteten på webshops er steget i takt med at forbrugerene er blevet mere rutinerede i at e-handle. Dette vil sige at flere handler direkte fra de shops de kender i stedet for gennem en google søgning.
Så selv om Google indfører en ’Køb’ knap kan du i samme grad som før drage fordel af alle de goder der er ved at have en webshop. Med din egen webshop er du i fuld kontrol over brugeroplevelsen og kan selv styre videreudviklingen af sitet.
Google har endnu ikke bekræftet, men rygterne lyder at ‘Køb’ knappen vil blive lanceret inden for den nærmeste fremtid.

Om forfatteren

Tobias Høst

Tobias Høst

Tobias Høst har arbejdet i software og ERP branchen siden 2001. Tobias tegner virksomheden som direktør sammen med de tre øvrige partnere, Ulrik, Thomas og Mikkel. Tobias rådgiver og styrer 1st Webs kunder trygt igennem den digitale jungler. Tobias afholder workshops og er en af virksomhedens fire projektledere.

I privaten nyder Tobias ofte en god koncert iført en kold fadøl. Tobias bor i Aarhus med sin kæreste Nanna og har nummer to arving på vej til sommer.